28 Şubat 2017 Salı

Lactone

Merhaba canlar. Bana gelen Lactone parfümleriyle ilgili ve genel olarak parfüm kullanım şekli nasıl olmalı sizlerle paylaşacağım. Bana 4 ayrı gruba ait parfümler geldi.
Chpre Floral ( Love Bond ) ( erkek )
Floral ( Musk Rose ) ( bayan )
Fruity ( Scandal ) ( bayan )
Oryantal ( Joie Amber ) ( bayan ) sevdim.


Bu parfümün içeriğini gösteren, koku piramidi şablonu bu şekilde.



Üst nota : parfümün sıkıldığı an duyulan ilk kokudur ve en uçucu esanlardan oluştuğu için etkisi ancak birkaç dakika sürer.

Orta nota : keskin üst notalar yok olduğunda ortaya çıkar ve etkisi birkaç saat sürer. Parfümün karakteri, onu farklı ve beğenilir kılan bölüm aslında bu katmanın içindedir. Orta notaya önemini belirtmek açısından " kalp notası " da denir.

Alt nota : kokuya zenginlik ve derinlik katmakta ve genellikle parfüm uygulandıktan en az yarım saat sonra, orta nota kaybolmaya yakınken duyulmaya başlayan notadır. Bu kısım parfümün gerçek kişiliğinin, kalıcılığının ve başarısının ifadesidir.

Doğru parfümu ve kokunuzu bulmanız Lastone sayfasında linke tıklayarak koku testi yapın kokunuzu bulun.
       
ÖNEMLİ BİLGİLER ;
Parfüm kelimesi Latince “perfumum” dumanla yükselen, duman içinden anlamına gelmektedir. Duman ısı ile yükseliyor. Dolayısı ile ısının en fazla olduğu yerler koku moleküllerinin havaya daha karıştığı yerler olmaktadır. Parfüm nabız noktalarına sıkıldığında etkili oluyor. Nabız noktası dediğimiz de ilk akla gelen bileklerimizin içi olmaktadır. Bileklerimize parfüm sıkarken de bileğimizde metal veya deri bir aksesuar olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu tür aksesuarların kokusu ile karışında kokunun algılanmasını olumsuz etkileyebilir. Parfümü nereye sıkarsak sıkalım nemli bir ortam kokuyu ortama daha çok rahat verecektir. Vücut hafif nemli iken parfüm sürmek parfümün kalıcılığını ve hissedilirliliğini önemli bir şekilde artıracaktır. Dolayısı ile vücudu hafif nemlendirdikten sonra parfüm sürmek hissedilmesini daha rahat sağlayacaktır.

Parfümü tenimiz dışında da kullanabileceğimiz yerler var. Saçlardaki yağ kokuyu kolay taşıyan, rahat taşıyan ve hapseden ve geç ortama veren bir özelliğe sahiptir. Dolayısı ile saç bölgesine yakın olan yerlere parfüm sıkmak kokunuzun hissedilmesinde etkili olacaktır. Eğer kişi kısa saçlı ise veya saçları toplu ise parfümü boyun bölgesinde kullanmak kalıcılığını ve etkisini hissettirecektir. Erkeklerin saçları kısa olduğu için ense ve boyun bölgesine sürülebilir. Eğer destekleyici olarak kullanmak isteniyorsa kullanılan parfümün aftershave’ i kullanılırsa eğer cilt bölgelerinde temiz ellerle sürülebilir. Eller temiz değilse eğer parfümü elle yaymak kokuyu bozabilir. Cildi tahriş edebilir.

Kış aylarına parfüm kullanırken ise daha kapalı giyindiğimizden elbiseye, kazaklara sıkılabilir. Parfüm kullanıyorsak gene boyun bölgesine, göğüs dekoltesine sıkıldığında koku çok hissedilir olur.
Yaz aylarında isek omuzlara sıkılan kokular çok daha fazla etkileyici olur. Gene yaz aylarında orta yaş bayanların 25-40 yaş aralığında bel bölgesine sürüldüğünde çok büyük etkisi görülebilir. Yazın özel bir davete katılırken dekolte veya abiye kıyafet giyildiğinde toplu saçın arkasına sırt bölgesine sürülen parfümler hissedilir derece de etkisini gösterir
Parfümün tendeki kalıcılığı nasıl sağlanır?

Parfümün kalıcılığı cildin tipiyle yakından alakalıdır. Kuru ciltler kokunun aromatik içeriklerini yağlı ciltler kadar iyi muhafaza edemez. Bu yüzden parfüm denerken, cildinizin küçük bir bölgesine hafif yağlı ve kokusuz vücut losyonu sürüp parfümü bunun üzerine sıkın.

Parfümün daha kalıcı olması için duştan çıkınca temiz bir tene uygulandığında uzun süre kalır. Kalın kumaşlı kazaklara yada montlara yada atkı türü şeylere kullanıldığında parfümün kalıcılığı uzun süre devam edebiliyor. Yazın ise kıyafetler ince olduğundan parfüm kısa sürede uçup etkisi azalıyor. Bu nedenle yazın duş aldıktan sonra temiz tene sıkılması parfümün daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.
Neden parfümler her tende farklı kokar?

Parfümler alkol, bir dizi aromatik yağ ve sudan oluşmaktadır. Bu yağlar ciltle buluştuğunda her ten tipine göre farklı reaksiyon gösteriyor. Bir tende hafif diğer tende güçlü reaksiyonlar da farklı şekilde kokmalarına neden oluyor.

Kokuları karıştırabilir miyiz?

Aslında her kokunun kendi içinde bir uyumu söz konusu. Birkaç farklı kokunun aynı anda kullanılması, hafif bir uyumsuzluk yaratabilir. Dolayısıyla her parfümün kendi kişiliği zarar görür ve ortaya kötü kokular da çıkabilir. Parfümlerinizi karıştırarak kullanmak istiyorsanız, en azından aynı koku ailesinden olmalarına dikkat edin.


Parfüm nerede saklanmalı?

Hepimizin parfümlerimizi sergilemeyi en sevdiğimiz yerlerden biri banyolar. Ancak bu aydınlık, sıcak ve nemli ortam, parfümün ömrünü kısaltıyor. En iyisi kapağı kapalı olarak nemsiz,3 serin ve karanlık bir yerde, örneğin dolapta ya da çekmecede saklamak. Hatta buzdolapları, parfümler için ideal yerler olarak tavsiye ediliyor.

Parfüm alırken teninize uygun ve Sağlık Bakanlığından onaylı markaları tercih etmenizi öneririm. Sevgiler Ulya.

3 yorum:

  1. mükemmel yazınız.. Alberto Sego parfüm markasının ürünlerini de inceler misiniz size zahmet çok övgü almış

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

AVEBİLETİŞİM NİVEA

Merhabalar. Sizlere biraz bilgi vermek ve bir süre önce gelen sunumu güzel ve güzel ürünleri yazmak sizlerle paylaşmak istedim. Önce sunum d...